Art-Deco-004
Art-Deco-022

 





Vaas van Chris van der Hoef gezien bij Marco Lagerweij
Vier-Paddestoelen
btn vooruit
btn home
achteruit
Benno-Steenaert

Verleiding

Een bezoek aan de Art Deco Beurs impliceert altijd het gevaar voor de verleiding van al het schoons te bezwijken. Voor wie het niet wist: Serviezendomein is niet alleen een webmagazine, het is ook letterlijk een domein waar Nederlands gebruiksaardewerk wordt samengebracht. Wel, die collectie is nu uitgebreid met een fraai setje eierdopjes met zoutvaatje en onderbord én een beker, alles gemaakt bij de Vier Paddestoelen in Utrecht.

Een zeer verfijnde chocoladebeker op schotel van Klaas Vet voor de Arnhemsche Fayencefabriek, én: in prachtige conditie. Hij stond in de vitrines van plateelspecialist Nico van Eijk uit Reeuwijk.

Een compleet theeservies Thea verwacht je niet snel tegen te komen, daarvoor is het te zeldzaam en te gezocht. Des te groter de verrassing dat er een stond bij Rob Driessen. Niet voor lang, binnen een uur na aanvang van de beurs was het verkocht en was er een verzamelaar héél gelukkig geworden.
Vier-Paddestoelen-beker
Art-Deco-012
Art-Decobeurs-2
Bellefroid-Thea



Samuel van Houten

Van Houten verdiende zijn ereplaats in onze nationale geschiedenis met zijn kinderwetje van 1874. Deze eerste Nederlandse sociale wet verbood het om kinderen jonger dan twaalf jaar in dienst te hebben. Van Houten had niet alleen een goed hart, hij had ook goede smaak en was niet bang voor excentriek design. Daarvan getuigen deze twee grote vazen uit zijn erfenis. Ze werden ontworpen door Theo Colenbrander en gemaakt in 1899 bij Wolff von Gudenberg, het latere Rozenburg. Gezien bij de firma Kooymans.
Art-Deco-008
057
Hier wordt de inhoud voor id "blokje14" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blokje13" weergegeven
logo






Art-Deco-oo1

De Grote Kerk in Den Haag vormt een ideaal decor voor een beurs als deze. Niet dat er ook maar een spijker in het gebouw zit met Art Deco-kenmerken, maar de lichte hoge wanden met hun gotische ramen, het prachtige houten gewelf en de imposante marmeren graftombe tesamen geven de ruimte een allure die je op menige kunstbeurs node mist. Het fijne van deze 'publieksbeurs' is dat er altijd voor iedereen wat te vinden is, van aantrekkelijk geprijsd tot onbetaalbaar duur en alles daar tussenin.

Hieronder: Plateelfabriek Zuid-Holland;
theeservies 'Vermu' (1928 ); ontwerper: L. J. Muller
Gezien bij Jacqueline Richter uit Huizen

serviezendomein.nl

Art Deco Beurs 2014


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

home


 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven