De mooiste en opmerkelijkste serviezen

Bekende Nederlandse architecten, kunstenaars en vormgevers als Berlage, Copier, Meydam, Bellefroid en Van der Hoef, ze hebben allemaal serviesgoed ontworpen. Hetzelfde geldt voor ontwerpers van nu als Scholten & Baijings, Christien Meindertsma en Marcel Wanders. Hun serviesgoed vind je in winkels en musea in binnen- en buitenland. Vele van de mooiste en opmerkelijkste Nederlandse serviezen zijn voor de tentoonstelling bijeengebracht om dit belangrijke aspect van het Dutch Design in beeld te brengen. Lees meer over '100 jaar design op tafel'

Ram:
servies P, decor 110,
Henri van Lerven,
ca 1934
Witte-Lely

100 jaar design op tafel

btn vooruit
naar de serviesroutes
btn home
achteruit

De Witte Lely
locatie voor
100 jaar design op tafel

Sponsors en donateurs

Het zou onmogelijk zijn om de expositie 100 jaar design op tafel te realiseren zonder hulp. Sponsors zijn:
Siletsy Vitrines te Asperen stelt prachtige vitrinekasten ter beschikking tegen zeer gereduceerde prijzen.
Leeuwin's Serviezenhuis, Oudkerkhof te Utrecht, stelt serviesgoed ter beschikking van Marcel Wanders en De Porceleyne Fles en doneert display- en verpakkingsmateriaal.
Cultuurtheater De Witte Lely, Oudegracht 296 aan de werf, participeert op vele vlakken.
Edwin van den Brink, Restauratie-atelier Utrecht, toont zich onmisbaar met vele artistieke en praktische adviezen en hulp.
Bond en Smolders zorgt voor de patisserie.
Lucie Wolfs Keramiek
Waardewerk, registertaxateurs kunst en roerend cultureel erfgoed sponsoren taxaties van het serviesgoed
Ook uw bijdrage is welkom. Neem voor de mogelijkheden kontakt op via info@serviezendomein.nl

Vele vrijwilligers helpen met het inrichten van de tentoonstelling en het ontvangen van de gasten.
U allen heel veel dank!

flyer-2
Ram-tete-a-tete

 

Schink-kopjes
Black-Princess
Een historische werfkelder aan de Utrechtse Oude Gracht is het decor van 100 jaar design op tafel, een tentoonstelling van hoogtepunten uit het Nederlandse serviesontwerp sinds 1900. Het allernieuwste werk van eigentijdse designers staat naast prachtige oude serviezen; van jugendstil tot Jongerius en van Mosa tot Meindertsma.
Plateelbakkerij Zuid-Holland
'Mickey Mouse-servies'
ontwerper onbekend (Leen Muller ?)
eind jaren 20

 Nederland is beroemd om zijn design. Nederlandse vormgevers kom je over de hele wereld tegen en keer op keer winnen ze belangrijke prijzen. Dat is al meer dan 100 jaar zo. Vele topontwerpers hielden zich met serviesgoed bezig en bereikten daarmee uitzonderlijke resultaten.

Ram-Lerven-P-110

Serviesroutes
Tijdens de expositieperiode tonen 50 winkels in de Utrechtse binnenstad prachtig oud of nieuw serviesgoed in winkel of etalage. Drie routes worden uitgezet die langs al het serviesgoed voeren. Ze beginnen (of eindigen) allemaal bij de tentoonstelling 100 jaar design op tafel. De routes kunnen vanaf 11 augustus worden gedownload én ze zijn dan ook te volgen aan de hand van een routebeschrijving op uw mobiele telefoon. lees verder:

 

logo
thea-op-gracht

Pop-Up Museum Aan De Werf

Wie aan Utrecht denkt, denkt aan de Oudegracht met zijn werfkelders. Deze gewelven spreken bijzonder tot de verbeelding en worden dan ook voor vanalles gebruikt. Restaurants huizen er in, prestigieuze ontwerpstudio's tot en met lekker rommelige kringloopwinkels. Eén kelder is kort geleden prachtig gerestaureerd en bleek deze zomer voor een aaneengesloten periode beschikbaar te zijn: De Witte Lely. De ideale locatie voor een expositie van serviesgoed was gevonden.

100 jaar design op tafel
Van 12 augustus t/m 3 september 2017 - dinsdag t/m zondag - 12.00 tot 17.00 uur
Oudegracht 296 aan de werf in Utrecht. Toegang € 5,00 per persoon. Rondleidingen op afspraak, bij voorkeur buiten de reguliere openingsuren, toeslag € 3,50 per persoon. Voor reserveringen www.serviezendomein.nl - Er zijn helaas geen voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Serviezendomein exposeert:

100 jaar design op tafel


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

wij zoeken

een link naar

reacties

home

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven