9000-feuilleton

Jansen van Galens servies 9000 stelt ons iedere keer weer voor verrassingen en we blijven er daarom over schrijven. Inmiddels krijgt deze berichtgeving de vorm van een feuilleton.
Wat is het nieuws?

In de vorige editie van Serviezendomein toonden we een foto uit een advertentie uit Het Landhuis. Daarop zagen we naast de theepot en kop en schotels ook bordjes en zelfs een botervloot. Zou het 9000 niet enkel een theeservies te zijn geweest, maar een compleet ontbijtservies? We vroegen onze lezers of zij hier meer van wisten. En ja, we kregen interessante informatie en zelfs foto's binnen.
Lees verder:

btn vooruit

btn home
achteruit
9000-Landhuis
Goudboon-333

Goedewaagen Goudboon Goudblad
theeservies Paletto
1957 - 1958


Goudboon Goudblad

Op een marktplaats stond een aardig jaren 50 theeservies te koop. Het riep luidkeels ' Ik ben er een van Goedewaagen', maar onderop stond andere informatie. Het stempel vermeldde: Goudboon Goudblad. Hoe zat dat? Serviezendomein ging op onderzoek uit.
Lees verder:
Bellefroid-vaasjes
MOSA FABRICA

Maastricht is toch een van de leukste steden van ons land. Schitterende stadswijken vol oude monumenten, prachtige kerken en een winkelaanbod dat boven de grote rivieren niet te vinden is. Eén aspect valt echter tegen. Je zou verwachten dat je op iedere straathoek producten uit de vroegere keramiekindustrie kan kopen, maar niks is minder waar. Gelukkig is er het Centre Céramique Maastricht waar doorgaans veel moois uit de ovens van Regout, Mosa of Société Céramique is te bewonderen. In de enorme vitrinewand vonden wij een keuze uit de Mosa-collectie Van Buren. Lees verder:


Vazen waarmee Edmond Bellefroid
op de Triënnale te Milaan in 1954
een Gouden Medaille heeft veroverd.

Necchi-logo-2

Sphinx:
'Thea'
Edmond Bellefroid
circa 1933
Puur-Thea

PUUR THEA

Onze Facebookvrienden hadden de primeur dat Serviezendomein onlangs een belangrijke nieuwe aanwinst heeft verworven: Edmond Bellefroids Thea in egaal bruin vanbuiten en crème vanbinnen.

Thea is onthutsend eigentijds, met haar 83 jaar nog altijd van een onaantastbare schoonheid. Het servies is uitgevoerd in een glazuur dat direct de associatie oproept met pure chocolade. Een theeservies om met liefde je tanden op stuk te bijten.

Nazomer 2016

Milaan en meer
laatste editie

serviezendomein.nl

korte berichten

archief

register /

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home