Neerlandia
Copier_La_Perla
Perla_Akkerwinde
btn vooruit

Naar Copier serviezen pagina 2: klik op pijl naar rechts
btn home
btn achteruit
Perla_China_Blossom

Larissa is een groot internationaal verkoopsucces en kent vele - al dan niet gedecoreerde - uitvoeringen. Meest opvallend zijn de theepot en de roomkan met hun bolle organische vormen. Let speciaal eens op de sierlijke vorm van het handvat van de theepot. Ook het platte greepje op de deksels doet heel origineel aan.

Later volgen voor Eschenbach vier andere serviezen: La Perla (1960), Safita (1965) Hella (1966) en Edessa ( en variant Blue Gaze) 1968.

Hier wordt de inhoud voor id "blokje35" weergegeven
Perla_palma
Gulden Vorm

In 1960 wordt La Perla getoond, met een opvallend parelrandje om de knoppen. De meeste ontwerpers zagen hun serviesgoed graag zonder decoraties. De vorm moest voor zich spreken. Maar veel consumenten vonden juist een bloemetje aantrekkelijk. Omwille van de verkoop moest de ontwerper concessies doen. Afgebeeld: La Perla met het decor Muguet. Foto courtesy RCE / Nationaal Glasmuseum Leerdam
La Perla
met decor
Nervure
Perla_Nervure
La Perla
met decor
Palma


La Perla

met decor
China Blossom
La Perla
met decor
Akkerwinde

Eschenbach

In Hilversum huist de detaillist en importeur G.J.A. Goosen. Goosen heeft oog voor de moderne vormgeving van serviesgoed en hij vindt dat de door hem vertegenwoordigde Duitse firma Eschenbach achterblijft. Om haar voort te stuwen in de vaart der volkeren brengt hij de firma in contact met Andries Copier. Blijkbaar met succes, want in 1955 verschijnt diens eerste servies in de Eschenbach-showroom: Larissa.

(links) Eschenbach: onderdelen van het servies Larissa

(boven) Eschenbach:
theeservies Larissa
A.D. Copier
foto courtesy
Botterweg Auctions

Larissa-Botterweg
Larissa
De Sphinx:
'Limburg' dekschaal
Edmond Bellefroid
ca. 1933
Copier_eieren
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blok9" weergegeven
Gruwen

Joan Temminck, een van de auteurs van Copier compleet, heeft een omvangrijk documentatie-archief over A.D.Copier bijeengebracht. HIj stuurde ons daaruit folders van het La Perla servies met verschillende decoraties. Het decor, Nervure, met alleen een gouden filet, is passend, maar dan gaat het snel bergafwaarts. Decor China Blossom is zo overdadig dat La Perla er helemaal achter verdwijnt'.
Glasfabriek Leerdam
serviesonderdelen
'Neerlandia' (!939)
A.D. Copier
Neerlandia en Primula

Berlage en Zwart ontwerpen rond 1924 in opdracht van Heleen Kröller-Müller het gele glazen ontbijtservies dat in Leerdam wordt uitgevoerd. Ook Copier creëert eetserviezen voor de glasfabriek. In 1939 verschijnt zijn overbekende Neerlandia en in 1947 Primula.

Topontwerpers zijn schaars, zeker voor serviesgoed. Andere producenten dan de Glasfabriek weten Copier te vinden en nodigen hem uit ook voor hun organisatie aan de slag te gaan.

de serviezen van

A.D. Copier

  

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven