advertentie in Nieuwsblad van het Noorden,
10 februari 1959
btn vooruit

btn home
achteruit
1959-01-16


1959-10-2


Alive


Het leuke is dat Smith's Goudboon koffie nog altijd op de markt is én ook Goedewaagen is nog alive and kicking. Wie weet worden de acties een keer herhaald. Best vrolijk die kopjes in pastelkleuren.

Met dank aan Dennis van den Hoek voor de oude advertenties!


Geprolongeerd

Een jaar later zien we de aanbieding van 3 kopjes voor de 'tijdelijke' prijs van 300 punten weer terug. Was zij zó succesvol dat de actie werd geprolongeerd of konden ze niet van de kopjes afgeraken?

De tijd van onderscheid tussen koffie- en theekopjes lijkt in 1959 overigens voorbij. Voorheen zouden deze hoge en vrij smalle kopjes uitsluitend voor koffie zijn gebruikt, maar in de Goudboon Goudblad actie worden ze zonder probleem met een theepot gecombineerd.
1958-28-11
1958-02-07


Beeldmerk

Enkele weken later, op 7 februari 1958, plaatst Smith een iets andere advertentie. Nu geen zes kopjes meer als verf op een palet, maar een enkel kopje. Door het grote formaat komt de aantrekkelijke vorm van kop en schotel beter over. Het palet is als een soort beeldmerk van de reeks opnieuw afgebeeld.


Zwart

In een advertentie van 28 november van hetzelfde jaar duikt ook de theepot en het roomstel op. Het set kan nu in zijn geheel gespaard worden. Omdat de advertentie in zwart-wit is worden de kleurverschillen van de kopjes gesuggereerd door ze meer of minder grijze stipjes te geven. Ter verduidelijking zijn de tinten erbij vermeld: geel, roze, grijs, groen, crème en turquoise. De theepot en het roomstel zijn zwart maar lijken in de advertentie pastelkleurig te zijn.

Opmerkelijk is de benaming 'Flintstone' voor steengoed, het materiaal waarvan het servies is gemaakt. Met de Hanna - Barbera cartoons over een hippe familie in het stenen tijdperk kan het niks te maken hebben, die verscheen pas een jaar later op de buis.

Goudboon-logo
1958-01-17

De Goudboon Goudblad kopjes - we herkennen er de hand van Zweitse Landsheer in -zien we in de media verschijnen in een advertentie geplaatst in Nieuwsblad van het Noorden van 17 januari 1958. Ze zijn voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Paletto'. Voor de duidelijkheid dat de naam was gebaseerd op hun kleurtjes, staan ze uitgestald op een getekend palet.

Goudboon Goudblad

pagina 2


 
 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register /

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home