lichtblauw
Kwetsbaar

Het aardewerk van dit theesetje is vele malen zachter en kwetsbaarder dan het porselein van Larissa. Die kwetsbaarheid hebben we willen uitdrukken in deze wat 'bezonken' foto. De combinatie van het water met daarin de harde reflexie en het zachte licht op het servies roept een nostalgische, maar ook vervreemdende sfeer op. Een café, verlaten, te dicht bij een rivier.
Hoef2
links-licht
grijsverloop1
grijsverloop1
verloopg
Hoef1
grijsverloop2
grijsverloop1
grijsverloop1
grijsverloop2

 

btn vooruit
btn home
btnterug
blue
lichtblauw
Lar0462
Laro462
Lar474
Chris van der Hoef

Het model van dit theepotje is van rond 1904. De serie is bijna 20 jaar in productie gebleven. Van wanneer deze decoratie stamt is ons onbekend.


Dramatisch

Ja, we begrijpen uw bezorgdheid, en nee, we hebben haar niet mishandeld, al heeft de foto zeker dramatische impact. Theepotjes van porselein zijn stoer en sterk en ditmaal was het water lekker lauw-warm.
Inktvis

Het heeft er alle schijn van dat Copier zich voor deze theepot heeft laten inspireren door de inktvis. Normaal gesproken is het water in de theepot en niet de theepot in het water, maar om de vorm recht te doen hebben wij daar toch voor gekozen. Grappig dat binnen deze context het lipje van het deksel zich als een slak laat interpreteren.
Anita Ekberg

Een straaltje water kan er op een foto al snel uitzien als klaterend geweld. Het eerst zo lieflijk ogende potje met haar zachtglooiende lijfje krijgt nu het voorkomen van een robuust oerwezen dat de natuurkrachten trotseert. Wat ongewijzigd blijft is haar elegantie en de prachtige glans van haar porselein. Ze bezit eenzelfde tijdloze schoonheid als Anita Ekberg in La dolce Vita.
Lar463
Lar458
grijsverloop1
logo
Larissa-1

Of geen inktvis....
De eerste die de foto's onder ogen kreeg merkte op: Het is net een olifantje. Tja, die gelijkenis was ons ontgaan, maar er valt zeker iets voor te zeggen. De tuit als slurf is een voor de hand liggende associatie. Het prachtige ontwerp van Copier is net zoals poëzie voor velerlei uitleg vatbaar.

Larissa

Over het servies Larissa van A.D. Copier hebben we al vaker geschreven. We zouden er over zijn opgehouden als niet onlangs het bij ons ontbrekende theepotje opdook in de goede variant: wit met grijs. Het ontwerp stamt uit 1955 wat goed te zien is aan de organische vormgeving.

Nee, het heeft niets te maken met de voorjaarsmode voor serviesgoed. De modellen zijn zelfs al op leeftijd. Toch, binnen de collectie van het serviezendomein zijn ze nieuw. Ha! Het is eindelijk gelukt het theepotje Larissa van A.D. Copier te bemachtigen en - geheel onverwacht - vonden wij een uitzonderlijk thee- en suikerpotje van Chris van der Hoef. Omdat ze zo mooi zijn hebben we ze meteen voor u op de foto gezet. Hieronder onze reportage.Nieuwe modellen


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven