Maria Callas vereeuwigd in Bellefroids Norma?

Hoe elegant kan je het maken? Om een servies als Norma te kunnen ontwerpen moet ontwerper Edmond Bellefroid bijzonder geïnspireerd zijn geweest. Is het waar dat hij diep onder de indruk was van Maria Callas, een van de grootste sterren aan de Scala in Milaan ooit? Heeft hij haar gratie in een servies willen vereeuwigen? Serviezendomein ging op onderzoek uit. Lees verder over Callas en Norma:

btn vooruit
naar pagina 2:
btn home
achteruit
Mosa-Norma-klein
Muky-Barasi

Muka Wanda Berasi:
'Set da The'
1952
La Triennale di MilanoDe S


Leeds

De rubriek 'kent u dit servies' is een van de successen van Serviezendomein. Sommige periodes worden we overspoeld met
e-mails van lezers die hopen dat wij meer kunnen vertellen over de serviesjes die zij zojuist hebben aangekocht of geërfd? Soms weten wij meteen het antwoord, maar een enkele keer ook geraken wij danig in verwarring. Dat gebeurde met een theeserviesje waaronder het stempel 'Leeds' was aangebracht.
Lees verder over Leeds servies:

La Triennale di Milano

In een stad die beroemd is om zijn mode en design behoort een museum dat aan deze creatieve industrie recht doet: Dat is er en het heet La Triennale di Milano. In de negende editie van de tentoonstellingsreeks 'Women in Design' stond serviesgoed dat wij u niet willen onthouden.
Lees verder over 'Women in Design':art deco in de
Villa Necchi Campiglio
te Milaan

Mosa:
'Norma'
Edmond Bellefroid
1950 - '54
Necchi-2726
Monique-2-uitsnede

Art deco servies in de Villa Necchi Campiglio

Na de Tweede Wereldoorlog lieten de puissant rijke gezusters Necchi hun art deco villa in hartje Milaan grondig restylen. Vervolgens lieten ze het onderhoud op zijn beloop en toen de laatste zuster in 2001 overleed bleef er een verwaarloosd bouwwerk achter. De villa plus de gehele inhoud werd per testament geschonken aan een Italiaans monumentenfonds. Wat zij aantroffen was ongekend, alles was er nog net zo als toen de zusters er in 1946 weer introkken. De paspoorten lagen nog in de kluis en het serviesgoed stond nog in de kast. Lees verder over de Villa Necchi Campiglio:


Necchi-logo-2
Pleintje in Milaan waar
voorstelling en publiek
één zijn geworden
Milaan-pleintje


Het is een traditie geworden. Na de zomervakantie volgt het verslag van al het bijzondere servies dat we in het buitenland op het spoor zijn gekomen. Dit jaar reisden we naar Milaan, de Noord-Italiaanse stad die beroemd staat om haar mode-industrie en design. We zochten de mooie plekjes op en de belangrijkste musea.
Lees verder:

Nazomer 2016

Milaan en meer

laatste editie

serviezendomein.nl

korte berichten

archief

register /

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home